15 feb 2009

La Reial Societat Econòmica d'Amics del Pais de València

El pròxim dilluns, 16 de febrer de 2009

"Pobles abandonats i conseqüències en el paisatge rural valencià"

Taula Redona

Organitzat per la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València es celebrarà la taula redona "Pobles abandonats i conseqüències en el paisatge rural valencià"

L'interior valencià ha patit durant l'últim segle una forta despoblació i per això no és estrany trobar llogarets deshabitats. Aldees, masos o nuclis de població que van ser abandonats fa 20, 30, 40 o més anys entapissen l'interior a comarques com els Ports, el Maestrat, els Serrans, l'Alcalatén, l'Alt Millars, el Racó d'Ademús o l'Alt Palància.
L'acte tracta sobre els pobles valencians abandonats i les conseqüències sobre el paisatge de l'emigració (erosió, augment de la massa forestal, incendis, pèrdua del patrimoni rural, concentració de la població i pèrdua del poblament…)

Ponents

D. José Manuel Almerich Iborra
Escriptor i Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València. Es co-autor, del llibre "Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit" i d'una vintena d'altres dedicats al patrimoni cultural i natural de la Comunitat Valenciana.

D. Agustí Hernàndez Dolç. Periodista . Durant anys ha anat fent excursions pels pobles valencians deshabitats, i és autor, junt amb José Manuel Almerich, del llibre "Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit".

D. Artemi Cerdà Bolinches. Geògraf, Professor de la Universitat de València i Investigador. Ha treballat intensament en la investigació dels fenòmens relacionats amb l'erosió i l'efecte antròpic sobre els
sòls.

Moderador

D. José Manuel Almerich Iborra.
Escriptor i Llicenciat en Geografia i Història. Soci de la RSEAPV

L'acte
se celebrarà, a les 19 hores en la seu del Centre Cultural Bancaixa (Plaça de Tetuan 23),.

Més informació a la
Web de la Económica: www.rseapv.org

Santiago L. del Agua

No hay comentarios: